Weekupdate #52v

Er is zoveel gebeurd de afgelopen weken …. een korte opsomming van alle werkzaamheden:

 • De vloer in de receptie is gelegd, gevoegd en gereinigd. Komende week gaat Marcelle de terracotta vloer aflakken en daarna kan de receptie worden ingericht!!
 • De elektricien is begonnen, hij heeft yoveral de leidingen gelegd, ook zijn al why ntmbdeze geulen weer netjesk dichtgemaaktlf. De komende weken werkt hij verder aan het plaatsen van de Electra kasten.

 • Nadat Martijn de watermeterkast had gemaakt kon er begonnen worden met de aansluiting van het water en riool. Lachwekkend om te zien, het ging echt op z’n Spaans….na tevergeefs wachten kwam er niemand opdagen op de afgesproken dag. Een dag later kwam er vanuit het niets drie man aan met een graafmachine en bouwhekken, vijf minuten later werd er volop gehakt in het asfalt en gegraven op zoek naar de waterleiding. In Nederland gebeurt dit via een bouwtekening, hier beginnen ze gewoon en zien wel wanneer ze de leiding vinden. Zoals wij tegen elkaar zeiden, ‘ Hoe lang zal het duren voordat ze een leiding raken’, we hadden het nog niet gezegd of het water spoot meters de lucht in! De leiding was gevonden, dat was toch het doel? Hilarisch om deze werkwijze te zien…. twee dagen later waren wij aangesloten op het riool en hadden eindelijk water op het terrein. Tot die tijd haalden we zelf water in de waterton die achterin onze auto stond. Eenmaal gevuld zat er ongeveer 400 liter water in, al hotsend en klotsend reden wij door Torrox en omgeving. Als we de auto ergens parkeerde moesten we eerst vijf minuten wachten totdat het water was uitgeklotst anders ging het alarm af. Toch wel erg fijn nu zelf water te hebben op het terrein.
 • De fundaties voor de electra kasten en lantaarnpalen zijn allemaal gemaakt!! In de afgelopen twee weken heeft Martijn van 2400 liter beton 14 fundaties gemaakt! Zijn Iphone herkende de vingerafdruk niet meer, kortom hij heeft echte bouwvakkershanden gekregen.
 • Donderdag is er een begin gemaakt met het metselen van de muur voor de receptie en het aanleggen van de hellingbaan voor mindervaliden. De aannemer kwam met drie man sterk, dus het schiet mooi op!
 • Afgelopen week was er zeven (!) man tegelijk aan het werk op het terrein; vrijdag hebben wij de mannen voorzien van ‘Bocadillos kroket’, dit viel zeer in de smaak 😉

Het begint nu echt op te schieten en dat moet ook want we willen (onder voorbehoud) de tweede week van februari open!

Wij wensen je een fijne jaarwisseling toe!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Weekupdate#49

Het is alweer even geleden dat we een weekupdate hebben gepost, we hadden er simpelweg geen tijd voor. We maken momenteel lange dagen in het zonnige Spanje, maar dat is helemaal niet erg, want we zien met de dag resultaat en dat geeft veel voldoening!

Crowdfunding

We beginnen met een super nieuws! Wij hebben het streefbedrag van onze crowdfundingsactie behaald! De laatste weken hebben we meerdere investeringen ontvangen, waaronder van Suzanne & Urs en Henny. Heel erg bedankt, de eindstand is 103%! Dat betekent dat wij de crowdfundingsactie gaan stopzetten en de crowdfundingssite in de loop van de week offline gaat. Komende week hebben wij een afspraak met de leverancier van de sanitair unit. Wij willen alle donateurs en investeerders nogmaals bedanken voor hun vertrouwen in MiluCar.

IMG_0066

Receptie

Onze prachtige houten blokhut, de receptie, is een blikvanger in Torrox. Dagelijks stoppen er mensen om te kijken en te vragen waarvoor de blokhut dient en waarvoor de werkzaamheden op het terrein zijn. In onze receptie zijn de tegels gelegd, alle meubilair is ingekocht en de buitenkant is volledig gebeitst. Tevens is de alarminstallatie geïnstalleerd en uitvoerig getest door het bedrijf, en of deze functioneert 🙂 het geluid van het alarm is oorverdovend.

Terrein

Het hele terrein is geëgaliseerd, in totaal zijn er 44 (!) vrachtwagens met zand gestort.  De vaste hekken rondom het terrein zijn geplaatst, dit betekent dat er niemand meer zomaar op het terrein kan komen.

De drainage geulen zijn gegraven en aangelegd volgens het systeem ‘Franse drainage’. Dit kostte nog enige tijd voorbereiding, vooral in de aanschaf van al het benodigde materiaal. Na vele telefoontjes en bezoekjes aan winkels in de buurt heeft Martijn uiteindelijk al het materiaal in Marbella kunnen kopen, een ritje van 3 uur voor 100 meter drainagebuizen. Maar….alles ligt erin en mocht het gaat regenen (waar het voorlopig absoluut niet op lijkt) dan zijn wij benieuwd hoe de afvoer van het regenwater verloopt.

Martijn heeft afgelopen week ook de watermeter kast gemaakt want komende week wordt het water en riool aangelegd.

Reclame

Onze auto is voorzien van stickers van MiluCar en hetzelfde bedrijf heeft ook de vlaggen gehesen en geplaatst bij het terrein. Zelf gaan we geregeld naar de openbare parkeerplaats om flyers van MiluCar uit te delen. We komen de hele dag door overal mensen met campers tegen en hebben altijd flyers bij ons om weg te geven, of het nu bij de Lidl is of in het dorp, onze toekomstige doelgroep is overal.

IMG_9903.jpg

Krant

Twee weken geleden is er een prachtig artikel over MiluCar geplaatst in de Duitse krant Costa del Sol Nachrichten. Naar aanleiding van het krantenartikel kwamen er direct mensen vanuit omliggende plaatsen om een kijkje te nemen bij het terrein.

Weekupdate #46 

Onze website is omgezet, je leest de weekupdate nu op de officiële website van Milucar. De crowdfundingsactie is niet gestopt, integendeel, we zijn juist op zoek naar mensen die willen investeren, doneren of een voucher willen kopen. Wij hebben namelijk nog een laatste bedrag nodig om de sanitair unit te kunnen bestellen. Je kunt alle informatie rondom de crowdfundingsactie vinden onder het kopje info, hierbij de link. Voor diegene die nog niet hebben gedoneerd of geïnvesteerd en dit alsnog willen doen, heel fijn! Wij zijn blij met alle hulp!

Onze week begon met afscheid nemen van de familie die terug ging naar Nederland. De tijd samen is voorbij gevlogen en wat waren we blij met alle hulp!! Komend weekend staat er nieuwe Nederlandse visite gepland, altijd leuk!

Dinsdag hebben we getekend voor de banklening, fijn dat dit nu ook geregeld is.

Afgelopen week is er een start gemaakt met de verbreding van de weg, het uitgraven van het terras achter de receptie, en met het schoonmaken van de ruimtes naast de receptie. Komende week gaan ze verder met de schoonmaak en het egaliseren van het terrein. We hopen dat de elektricien daarna snel van start kan gaan met het aanleggen van de aansluitingen.

De tegels voor in de receptie zijn besteld en worden morgen geleverd. Morgen wordt ook onze auto ook voorzien van de logo’s van MiluCar. Er staat weer een drukke / volle week op het programma.

Voor als je de nieuwste Tubantia / MiluCar vlog hebt gemist, of nog een keer wilt kijken omdat hij zo leuk was, hier de link!

 

4 gedachten over “Weekupdate #52v”

 1. dag Martijn en Marcella
  Van harte gefeliciteerd met deze mooie ontwikkelingen. Het ziet er prachtig uit. De receptie is de blikvanger.
  Gelukkig heeft Spanje geen tweede kerstdag, kon er toch nog gewerkt worden. en dat op de verjaardag van Han.
  Dank voor de mooie kerstkaart.
  We zien elkaar in maart.
  success

  Ad en Johanna

  1. Dag Ad en Johanna,

   Bedankt!! Het begint nu telkens meer op te schieten.
   Een goede jaarwisseling gewenst en tot in maart.

   Groetjes,
   Marcelle en Martijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.